Jungle Race -vinkkejä

Tarjotaanpa muutama vinkki, mistä voisi olla apuja, jos hedelmien kerääminen ei oikein tunnu lähtevän hyvin käyntiin.

Ensiksikin tarkistus pelin perusteisiin. Kyseessä on liikunnallinen peli, joten se ei ota oikein onnistukseen paikaltaan. Toisekseen tilastoista voidaan katsoa, että yksi peli kestää keskimäärin 20 minuuttia, jossa ajassa tulee liikuttua noin 1,5 kilometriä ja tulee kerätyksi viisi hedelmää. Nämä siis puhtaita keskiarvoja, pelistä kyllä kannattaa nauttia pidempäänkin.

Kullakin eri hedelmällä on oma vauhtinsa, joten toiset vaativat erilaista tarkkuutta. Esimerkiksi appelsiini on hidas, joten sen voi vaikka juosta kiinni, mutta rypäle on niin nopea, että niitä pitää tarkkailla, milloin tulevat pelaaja kohden. Banaanit eivät liiku, joten ne voivat olla paikoissa, joista niitä ei saa kerätyksi.

Baananeilla, kuten muillakin hedelmillä, on 10 minuutin elinaika, jolloin ne katoavat. Ennen katoamistaan ne tummuvat.

Kun hedelmä katoaa, tai kun se kerätään, syntyy kartalle uusi hedelmä. Hedelmä voi myös liikkua ulos kartalta, ja tällöinkin kartalle syntyy uusi hedelmä. Ohjelma siis laskee, että kullakin pelaajalla on lähistöllä aina jotain kerättävää. Tämä taas kannattaa huomioida siten, että esimerkiksi banaani kannattaa kerätä, vaikka sellainen jo olisikin kerättynä, koska tilalle syntyy aina jokin uusi hedelmä, joka saattaa olla pelaajalle "arvokkaampi".

Mikäli hedelmät liikkuvat pelaajan kannalta epäedulliseen suuntaan, voi olla yllättäen hyvä ajatus kulkea suuntaan, missä ei juuri sillä hetkellä ole hedelmiä. Peli nimittäin tulkitsee jossain vaiheessa, että pelaajan ympärillä ei ole riittävästi hedelmiä, ja synnyttää uusia. Peli voi siis yllättäen muuttua hyvinkin "hedelmälliseksi".

Lisäksi on syytä huomioida, että jo kevytkin hölkkävauhti on kävelyä nopeampaa, ja tarjoaa siten enemmän pelitilanteita.

Jari Haverinen
21.10.2014

PS. Ja erityisesti näihin pimeisiin syysiltoihin sellainen huomio, että varustautukaa heijastimin ja muistakaa pelatessannekin jalankulkijan liikennesäännöt.

Facebook

Kajaani Game Studios Oy
info@kajaanigamestudios.com
Tel. +358 40 556 0081